torsdag 17 juli 2008

Solroskaka
















Här är en kaka täckt och dekorerad med marsipan. Spacklingen är gjord med en mjölk-smörkräm enligt detta recept från Taikinan taikaa:

350 g saltfritt smör och en burk kondenserad mjölk vispas ihop ca 5 min.
(kondenserad mjölk finns i stora Citymarket, Stockmans delikatess och i Mikrokulma)
Går att smaksätta och färga.

det blir mjukare och godare än smör/sockerkräm men släpper inte igenom fukt, så marsipanen håller, svettas ej. Och ytan blir ändå lika jämn och fin. smaken påminner närmast om mycket fet vispgrädde och det liknar den också lite.

Fyllningen är Polly mousse och

KÖRSBÄRSMOUSSE:

350 g konserverade körsbär (tot. vikt 700 g)
spad från körsbären
1 dl gelesocker multi
5 gelatinblad
2 dl vispgrädde
vaniljsocker

Mixa körsbären med stavmixer (häll spaden skilt) och koka upp med sockret, lägg i gelatinbladen och låt svalna lite. Koka in körsbärsspaden så det blir 2-3 msk kvar och tilsätt den i körsbärssmeten. Vispa grädden med vanljsockret och blanda i körsbärssmeten då den har svalnat ordentligt. Låt stelna i kylskåpet eller fyll kakan uppochner i plastad kakform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...