fredag 4 juli 2008

Blåbärsmuffins















Igen ett muffins recept utan ägg, men det går bra att göra "vanliga" muffins på detta recept också, tillsätt ett ägg istället för "NoEgg". Glasyren är chokladsmörkräm för att jag ville göra dem så att Flickan kan äta av muffinsen, men jag tycker vitchoklad och blåbär skulle passa jätte bra ihop.

BLÅBÄRSMUFINS:

2 tsk NoEgg
2 dl Havremjölk
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2 tsk bakpuver
2 tsk vaniljextrakt
200-250 g blåbär

Vispa NoEgg med mjölken och vispa sedan ner sockren. Resten av de torra ingredienserna blandas och tillsätts. Till sist skedas blåbären utanpå. Gräddas i 200 C i ca 15-20 min, 12 muffinsformar.

SMÖRKRÄM UTAN MJÖLK

125 g mörkblå Keiju
2 msk kakaopulver (t.ex. VanHouten)
250 g florsocker (1/2 paket)
2 msk varmt vatten

allting vispas och blandas! går att spritsa och smakar bättre än vanlig socker/smörkräm

dehär blev också mycket goda och blöta (i motsats till chokladmuffinsen som var lite torra)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...