Testade en ny frosting på choklad cupcakes, fluffy white frosting ur boken "The classic 1000 cake&bake recipes" av Wendy Hobson.
2 äggvitor
3,5 dl strösocker
två droppar vitvinvs vinegär (skulle egentigen vara cream of tartar)
5 msk vatten
en nypa salt
1 tsk vanilj essens
Vispa äggvitorna, sockret, ättikan, vattnet och saltet i en skål på vattenbad. Efter ca 5-10 min bildas hårda toppar, ta då bort värmen och vispa i vanilj essansen.
Som färskt påminner fluffen om Brunbergs vaniljkyssar, och nästa dag påminde det om maräng då lite av sockret hade fallit ut.
2 äggvitor
3,5 dl strösocker
två droppar vitvinvs vinegär (skulle egentigen vara cream of tartar)
5 msk vatten
en nypa salt
1 tsk vanilj essens
Vispa äggvitorna, sockret, ättikan, vattnet och saltet i en skål på vattenbad. Efter ca 5-10 min bildas hårda toppar, ta då bort värmen och vispa i vanilj essansen.
Som färskt påminner fluffen om Brunbergs vaniljkyssar, och nästa dag påminde det om maräng då lite av sockret hade fallit ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar