fredag 4 juli 2008

Äggersättning

TILL MJUKA KAKOR(1 ägg, max två ägg kan bytas ut):
-mosad banan
-potatismos
-Koka upp 1 dl vatten med 1 msk hela linfrön. Låt svalna o sila sedan av. Använd “vattnet” (gelen).
-Värm 2 dl vatten med 1½ tsk fiberhusk under omrörning.
-1 tsk bakpulver. Tänk på att för mycket bakpulver ger smak, så ersätt inte för många ägg med bakpulver.
-NoEgg (Allermiina, Kampens K-butik)
-Loprofin (Apotek i Sverige)


GRATÄNGER OCH LÅDOR:
1 del mjölkpulver och 2 delar vatten
Om man inte tål mjölk : 2 delar soja/havre/ris mjölk och 1 del vatten

FÄRSER O KÖTTBULLAR:
Använd 1 mosad kokt potatis eller potatismospulver. Andra alternativ är att tillsätta 1 tsk potatismjöl eller majsstärkelse.

BULLAR:
Pensla med sockerlösning, mjölk, honungsvatten, juice, kokosmjölk, sirap eller smält smör.

MATBRÖD:
Pensla med vatten, olja, filmjölk eller mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...