lördag 14 juni 2008

Dopkaka
















En liten flickas kaka (hon blev nog själv utan), fylld med geishafluff (150 g Geisha + 3dl vispgrädde, recept tidigare) och

Hallonmousse:

400g hallon
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
5 gelatinblad

Låt hallonen smälta lite om de är frysta, mosa dem med stavmixer och pressa genom en sil för att få bort hallonfröna. Smält de blötlagda och urkramade gelatinbladen i en del av hallonmoset. Blanda sedan detta med resten av hallonmoset och den vispade grädden med vaniljsockret i. Ett bra fyllningstips är att stapla och fylla kakan uppochner i formen man stek bottnen i. Före man gör det skall man fodra den med plastfolie och det använder man sedan för att linda in kakan medan den får stå och dra sig och moussen stelnar.

Kakan är täckt och dekorerad med hemgjord sp (tastelines recept, finns på baka baka liten kaka). Både i sp:n och sockerkrämen fanns lite citronessens som gjorde gott. Isabelles föräldrar gifte sig samtidigt - ett stort GRATTIS till hela familjen!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...