fredag 27 juni 2008

Citronkaka till möhippa


















En citronkaka med vitchokladmousse, enligt Leila Lindholm. Gjorde en halv sats citronbotten och fyllning enligt detta recept,

Citronbotten:
6 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
saft av 2 citroner

1. Citronbotten:
2. Sätt ugnen på 175 grader
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
4. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
5. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör i saft och skal av citron.
6. Smörj formarna med smör.
7. Fyll den stora formen med hälften av smeten och fördela den resterande smeten mellan de tre små formarna. Grädda bottnarna (i omgångar) i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Vit chokladmousse:
150 g vit kvalitetschoklad
2 dl vispgrädde
2.5 dl kesella 10

17. Vit chokladmousse:
18. Hacka chokladen och smält på svag värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
19. Vispa grädden och vänd ner kesella och rivet citronskal.
20. Blanda ner gräddkesellan i chokladen lite i taget och rör tills moussen är slät.
21. Låt moussen stå i kylen tills den tjocknat lite.

gräddade normal lång tid, ca 40 min. Täckt med en blandning av sp och marsipan, dekorerad med sp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...