Receptet är helt kopierat från en blogg jag läser mycket ;-)
alltså chokladcupcakes
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakaopulver
1 nypa salt
100 g mörk choklad, 70 % kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Smält chokladen (t.ex. i micron) och vänd ner i smeten. Placera ut muffinsformar på plåt (ca 12 stora, eller kanske 20 små) och fyll formarna till 2/3. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
För tårtbotten, häll smeten i smord och bröad form och grädda på nedersta falsen i ca 30-35 minuter.
med vitchokladfrosting
200 g vit choklad
200 g färskost
Smält chokladen, låt den svalna en aning. Blanda med färskosten. Bred på eller spritsa på cupcakesen.
...och dekorationer i marsipan. MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar