fredag 27 juni 2008

Bröllopskaka
















En bröllopskaka för drygt 20 personer. Spacklad med citronsmörkräm och täckt med sp. Rosorna och gerberorna är gjorda i marsipan och de vita blommorna och bladen i sp. Fyld med baka baka liten kakas version av rabarber-jordgubbs-vaniljmoussen;

4-5 stjälkar rabarber

250 g frysta jordgubbar
1 dl syltsocker
200 g färskost med vaniljsmak
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad


Kokade rabarber, jordgubbar och syltsocker ca 10 minuter. Lät svalna. Mosade med stavmixer. Blandade ner färskosten och vaniljsockret i jordgubbs-rabarbermoset. Vispade grädden och smalt de blötlagda gelatinbladen i lite jordgubbs-rabarbermos. Blandade långsamt ner dem i bär-färskostbladningen under omrörning. Blandade till sist försiktigt ner den vispade grädden. Lät stelna en stund i kylskåp innan jag fyllde kakan uppochner i formen och lät stelna fullständigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...