lördag 21 juni 2008

Engelsk ostkaka

















Det här receptet har jag fått av en väns vän och jag känner inte till det riktiga ursprunget. Den är lätt att laga och god att äta. Dekorerade med en gerbera i sp och försökte spritsa choklad, men var lite för ivrig, borde ha låtit den svalna lite mer, nu blev det lite ojämt.

Bottnet görs av 200 g digestivkex som krossas och blandas med 100 g smält smör. Detta pressas i en form med löstagbart botten som har bakplåt i bottnet.

Fyllningen består av
200 g kvag
2 dl socker
2 dl vispgrädde
citronsaft
1 dl vatten
6 gelatinblad

Sockret blandas i kvargen, sedan blandar man i gelatinbladen som man löst upp i vattnet. Hårt vispade grädden och citronsaften blandas i. Kakan stelnar på ca 2 h i kylskåpet men är även god nästa dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...