söndag 2 november 2008

Sockerkräm

Denhär krämen använder jag oftast under marsipanen så att den inte skall smälta, den påminner om smörkräm men har socker o smör i motsatta proportioner.

250 g osaltat rumstempererat smör
500 g florsocker
2 msk mjölk
1 msk vaniljsocker

Vispa smöret vitt, tillsätt hälften av det siktade florsockret. Tillsätt därefter mjölk, vaniljsocker och resten av florsockret. Sockerkrämen går att färga och kan förvaras i kylskåpet i lufttät burk

Lättast att bre på ett tunt och jämt lager sockerkräm på kakan är med en het spatel. Jag brukar ha en kanna med hett vaten brevid mig då jag gör detta, och värmer spateln mellan varven i den. Ifall man använder sockerkrämen från kylskåpet lönar det sig att värma den några sekunder i micron så att den blir mjuk.

Receptet är hämtat från Bake&Party

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...