fredag 23 januari 2009

Chokladmuminkaka





















Flickan hade ännu barnkalas nästa dag då vi åt rester från kalaset och så gjorde jag en ägg- och mjölkfrikaka med mumin. Bottnet är samma "Black bomb" recept som Vanessas andra kaka, men nu fyllde jag med hallonmousse gjort på havrevisp och täckte med chokladhavrevisp, samt fuktade rejält, och nu märktes ingen konstigt konsistens. Smaken av havrevisp är ganska stark men det är också hallon och choklad så de täckte havresmaken.

Hallonmousse utan mjölk:

200 g hallon
2 dl havrevisp
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad


Chokladhavrevisp:

3 dl havrevisp
1 dl socker
1 dl kakaopulver

låt stå länge i kallt (blandningen tjocknar) och vispa. Samma kan man göra med vanlig vispgrädde, och då får man en verkligt fin konsistens för spritsning. Skall göra en likadan kaka detta vsl och skall då minska på visp mängden för att se om det blir stabilare, men denhär gick nog bra att spritsa.

1 kommentar:

  1. Jättebra att du lyckats hitta en fyllning utan mjölk/ägg som du tycker är bra! Skall lägga den här på minnet om jag också nån gång behöver en sån (eller så beställer jag av dig :D)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...