söndag 18 maj 2008
Födelsedagskaka
Mimmitårta med marsipan och dekorationer i flowerpaste
fylld med mintchokladfluff och päronmousse
recept ur JFL:s blogg på familjeliv:
MINTCHOKLADFLUFF:
(gör alla chokladfluff såhär)
värm 3dl vispgrädde sakta på svag värme i teflonkastrull på spisen. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills all choklad smält. Ställ i kylen tills nästa dag (minimi lär ska vara 2h, men det har jag aldrig prövat). Vispa med elvisp och det är klart att användas som fyllning i en normalstor kaka i ett lager.
PÄRONMOUSSE:
ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 blad gelatin
Päronessens
Grön färg
Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen. Blir ganska söt, man kan säkert minska en del på sockret och/eller vaniljsockret om man inte vill ha den fullt så söt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar