söndag 18 maj 2008

Bananmuffins/Tårtbotten



ugn 200 grader C

Tårtbotten

100 gr vegetabilisk margarin (mörkblå keiju)
1 dl socker
1 banan
2 tsk bakpulver
1½ dl mjöl ( tattar,hirs,ris, anv själv sempers mjölmix )
1 dl stärkelsemjöl (potaitsmjöl eller maizena)
2/3 dl kokande vatten
2 tsk vaniljsocker

Vispa fett och socker,tillsätt mosad banan, blanda bakpulver med potatismjöl och mjöl.tillsätt mjölblandingen i smeten och till sist vätskan. Häll smeten i muffinsformar och grädda i 200 grader ca 15-20 min.

Mycket goda, smakar banan&vanilj!



ANNAN VERSION

det här receptet är hittade jag på efter att ha gjort "normala" cupcakes och tillämpade lite bananmuffins receptet men använde nu "NoEgg".

3 tsk NoEgg vispas med 3 msk vatten, tillsatte 1 mosad banan
3 dl Semper fin mjölmix (potatis- ris- och majsmjöl)
2dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk VanHouten kakao
0,5 dl Havremjölk

ca 20 min i 225 C

glasyren gjorde jag av florsocker och vatten med lite banan essens (därav färgen) blommorna är gjorda i sp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...