söndag 29 maj 2011

Hur man gör en rundtårta

Baka ett vanligt sockerkaksbotten på plåt. (dethär råkar vara äggfritt, men annars är 5 äggs recept passligt)





Plasta en rund skål med färskfolie.





Skär ut en rund bit till bottnet.





Fyll på med mousse. Har man tillgång till rabarber är denna jordgubbs-rabarber mousse ypperlig till sommartårtor, (frukta inte dess löshet, den stelnar)





Lägg följande lager botten, glöm inte att fukta. Det gör inget om man skarvar med bitarna, det märks inte i den färdiga kakan.





Ännu fyllning och tredje biten botten, färskfolien täcker och sedan in i kylskåpet så moussena får stelna och kakan dra sig. (Gärna över natten)





Följande morgon stjälper man upp kakan åt rätt håll.





Spacklar med sockerkräm om man tänker använda marsipan. Den är lättast att bre med en bred spatel som man doppar i hett vatten emellanåt.





Gör man stor och tunga delar av marsipan, som i denhär kakan, stöder man delarna genom att sticka i tandpetare som stöd. Som "lim" använder man vatten.

Andra tårtor man kan göra på detta sätt är tex Babyshower, gravidmage,fotboll, handboll, korgbollsol, Halloween pumpa, monster...
Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...