
I den här kakan kombinerade jag två av mina favorit fyllningar, dvs geisha mousse (lade dock lite mer än 150 g choklad/3 dl vispgrädde) och blåbärsmousse. Men eftersom en av gästerna inte äter rött kött och helst inte gelatin heller blev det en lite ny variant av blåbärsmoussen:
BLÅBÄRSMOUSSE UTAN GELATIN:
200 g blåbär
3/4 dl gelésocker multi (skulle ha varit bättre stadga med 1 dl, men den tog slut)
100 g naturell färskost (t.ex. Philadelphia)
2 dl vispgrädde
och ca 1/2 paket digestiv kex till botten med smör.
Upphettade blåbären med sockret, tillsatte den i vispgrädds/ost blandningen då den stelnat.
Smälte Geishan i grädden (på svag värme) kvällen innan så den hann svalna. Följande dag vispade jag den hård och lade utanpå kexbottnet. Först efter det gjorde jag blåbärsmoussen, som fick stelna i formen. Dekorationerna är i marsipan och sockerpärlor.
BLÅBÄRSMOUSSE UTAN GELATIN:
200 g blåbär
3/4 dl gelésocker multi (skulle ha varit bättre stadga med 1 dl, men den tog slut)
100 g naturell färskost (t.ex. Philadelphia)
2 dl vispgrädde
och ca 1/2 paket digestiv kex till botten med smör.
Upphettade blåbären med sockret, tillsatte den i vispgrädds/ost blandningen då den stelnat.
Smälte Geishan i grädden (på svag värme) kvällen innan så den hann svalna. Följande dag vispade jag den hård och lade utanpå kexbottnet. Först efter det gjorde jag blåbärsmoussen, som fick stelna i formen. Dekorationerna är i marsipan och sockerpärlor.
nam
SvaraRadera