Ingredienser
175 g avsvalnat smält smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ca 200–250 g mörk choklad (60–70 % kakao)
Tips
Receptet ger ca 24 kakor.
Gör så här
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Vispa i ägget och äggulan.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
4. Blanda till en deg.
5. Klicka ut degen på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
6. Grädda i ca 17 minuter.
7. Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Idag gjorde jag dem glutenfria. Använder bakpulver och varierar olika sorters choklad, alltid lika gott och mäktigt!
har också använt det receptet, blir himla goda kakor :-)
SvaraRaderaSer gott ut! Och vilka fina tårtor du gjort.
SvaraRadera