torsdag 17 juni 2010

GI chokladkladdis

Sommarlov har för mig de senaste åren betytt bakande, speciellt muffins och cupcakes. Nu försöker jag undvika onödiga kolhydrater, så det känns emellanåt lite rastlöst att inte ha bak att fundera på. Men som tur är bakade Tove en chokladkaka utan socker och vetemjöl åt mig sist vi va och hälsade på. Den är så mäktig att det behövs inte mycket, man blir mätt! Och enkel är den att göra också. Passade på att testa om det gick att göra i portionsformar också, och det gjorde det ju!

Receptet innehåller:
100g mörk choklad (hellst över 70 %)
100 g smör (obs riktigt!)
2 ägg
vaniljpulver, kaffe el dyl för smaksättning

Smör och choklad smälter man samman och blandar sedan i uppvispade äggen och smaken, 200 grader i 6 minuter. Bäst smakar de om de får stå övernatten i kylskåp, men gott är det nog genast också med lite vispgrädde!


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...