söndag 18 maj 2008

Födelsedagskaka


Mimmitårta med marsipan och dekorationer i flowerpaste
fylld med mintchokladfluff och päronmousse

recept ur JFL:s blogg på familjeliv:

MINTCHOKLADFLUFF:
(gör alla chokladfluff såhär)
värm 3dl vispgrädde sakta på svag värme i teflonkastrull på spisen. Lägg i chokladen i bitar och rör om tills all choklad smält. Ställ i kylen tills nästa dag (minimi lär ska vara 2h, men det har jag aldrig prövat). Vispa med elvisp och det är klart att användas som fyllning i en normalstor kaka i ett lager.

PÄRONMOUSSE:
ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
3 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
5 blad gelatin
Päronessens
Grön färg

Vispa grädden med socker och vaniljsocker. Mixa päronen till en slät gegga. Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan. Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin. Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen. Blir ganska söt, man kan säkert minska en del på sockret och/eller vaniljsockret om man inte vill ha den fullt så söt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...