söndag 28 december 2008

Vintrig födelsedagskaka




















En sugarpaste övertäckt vinterkaka med dajmousse och svartvinbärsmousse till en kollega. Dekorationerna är köpta silverkulor, ätbart snöflingeglitter samt snöfigurer och blommor gjorda av modellingpaste och namnet spritsad med kristyr.

Plommonkvargkaka




















Det blev iaf en kaka till på julen... En snabb kvargkaka med lite smått och gott som fanns kvar i kylskåpet på juldagen, dvs 

2 dl vipsgrädde
100 g vaniljfärskost
100 g kvarg
1/2 burk plommonsylt
3 gelatinblad

och pepparkaksbotten, dvs krossade pepparkakor med smör. Dekorerade snabbt med lite smält choklad och lite överbliven järnek i marsipan. Fräscht och gott!

onsdag 24 december 2008

God Jul!





















Sista kakan denna jul, men inte sista för i år ;-) !

Fylld med lingonmousse och vitchokladmousse, och bottnet smaksatt med lite pepparkakskrydda julen till ära. Dekorationerna är i marsipan, texten och dekorationskanten är kristyr.

Kakan är gräddad i en liten och låg hjärtformad kakform som jag har skarvat med smörpapper för att få högre kanter (annars ryms  bara ett 2 äggs botten i den).

Bild på skarven:
















och på det färdiga bottnet:

















GOD JUL!!!

Jultårta



















Denhär jultårtan innehåller ungefär samma fyllning som Lucindas, dvs mjölkchokladmousse och vanilj-citronmousse. Marsipandekorationer och pudersockersnö. Snöflingorna är gjorda i mp.

söndag 21 december 2008

Hello Kitty 2 - "Black bomb"














Dethär är ett recept som jag lagt bakom örat för 5 månader sedan men inte haft möjlighet att testa före nu. Vanessa firade 3-årsdag med kompisarna och eftersom Flickan skall ha ägg- och mjölkfritt blev det nu en sådanhär kaka. Receptet finns åtminstone hos Maire. Jag gjorde hälften av ursprungsreceptet på en ungsplåt (äggfritt stiger inte så bra). Använde bottnet i min 18 cm form med löstagbart botten och gjorde märken på det gräddade bottnet, två hela cirklar (överst och underst i kakan) samt två halvcirklar som blev mittenbottnet i kakan.


Fyllde med mörkchoklad smält i lite havregrädde (ca 130g - 0,5 dl) och vaniljkräm med banansmak (potatismjöl, vaniljsocker och banan essans). Till min förvåning smakade kakan helt bra, trots kakans något skumma konsistens.

 "BLACK BOMB" 

drygt 4 dl vetemjöl
2,75 dl dl socker
0,5 tsk salt
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
0,6 dl matolja
2,25 dl vatten
1 tsk matsoda

1 msk ättika

Blandade mjöl, socker, salt, kakao, vaniljsocker, matolja och vatten, till sist matsoda och ättika och hälld upp på en ungsplåt på smörpapper. ca 25 min i 175 grader.

Glansen utanpå är hallonsaft och dekorationerna är gjorda i sp, grädden på sidorna är flora visp så den är inte mjölkfri, men om man vill kan man använda havrevisp istället.

Hittade senast i butiken YOSA vanilj, 0,5 l burk som man säkert kunde använda då man skall baka mjölkfritt, t.ex. fyllning med gelatin och bär/frukt.



onsdag 17 december 2008

Chokladkonfekt











Inspirerad av Heavenlycakes (Fru Fogeby på FL) beslöt jag att pröva doppa marsipankulor i smält mörk choklad, och i stundens iver tillsatte jag dessutom lite romessans - Mmmm, ljuvligt! den första satsen försvann ganska snabbt och nu testade jag dessutom på tryffel och "snöbollar" också.

Marsipankulor:























Dekorerade sen ännu med ränder av vit choklad.

Tryffel:











recept från julgodis.se, recept på "snöbollar" från samma ställe

"Snöbollar" samt marsipankulor och tryffel.

söndag 14 december 2008

Hello Kitty





















En av Flickan första kompisar fyller redan 3 år, och har varit Hello Kitty fan mycket före alla andra åt Hello Kitty kakor. Själv lär hon ha beställt en fin, inte dum kaka. Denhär blev iaf fylld med jordgubbskvarg och täckt med sugarpaste och spritsad på sidorna med flora visp. (och den lär ska ha blivit godkänd också ;-) ) Dekorationerna är i sp och mp.

onsdag 10 december 2008

Pensioneringskakor




















I ett apotek äter medarbetarna imorgon kakor (två identiska) med mörkchokladmousse och svartvinbärsmousse för att en medarbetare jobbar sin sista dag. Blommorna är gjorda i modellingpaste och spritsningen i kristyr. Annars är kakan spacklad med sockerkräm och täckt med marsipan som vanligt.

Lucinda 6.12


















Lucinda önskade sig en kaka med choklad och Finlands flagga, eftersom de hade gemensam födelsedag. Kakan är gjord med mörka bottnar och mjölkchokladmousse i flera lager och citronvaniljmousse.


Blommorna:




















P.S. Silversprayen räckte till 10 st kakor och lite dekorationer

Handboll 2





















C hade hört om Danielas kaka och ville ha en likadan till sin och lillebrors kalas. Det är en mindre kopia, annars samma fyllning dvs päronmousse&mintchokladmouss.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...